ЗА..." БЪЛГАРИЯ И "турския кенеф"..."

"12 януари 2009 | 19:41 | Агенция "Фокус" Брюксел. България е представена по недостоен и обиден начин на декоративното пано, инструктирано в централата на Европейския съвет от чешкото ротационно председателство на Европейския съюз, предаде БНР. Паното изобразява картите на различните държави-членки на ЕС с някаква тяхна характерна особеност. Повечето страни са представени със свои архитектурни, културни или други забележителности. Единствено картата на България представлява тоалетна. Композицията е сбор от произведения на автори от съответните държави-членки. Тоалетната-клекало, илюстрираща България, е дело на българската художничка Елена Джелепова."
Човек като си завре главата в дупката на нужника - само лайна ще вижда, ама това е неговият си светоглед.Та така и "другарката" Елена Джелепова е видяла родната си страна-въпрос на личен избор.Не съм съгласна , че Брюксел е мястото за личните откровения на въпросната авторка.Дали пък не си е мислила , че чужденците са достатъчно прости и никой няма да разбере интелектуалния и`заряд и напън и туко виж някой германец, белгиец,французин да вземе да клекне... "За мен този проект е начин да си оправя сметките с фалшивия патриотизъм, да потърся облекчение от развалата в българския материален и духовен живот. Той ще нервира много хора и това е, което целя - да предизвикам скандал, особено вътре в България. Това е пънк жест, нарочно примитивен и вулгарен..." -споделила въпросната авторка.
Славим се със способността си да се самоиронизираме. Но това минава всякакви граници. Искала жената да изрази мнението си. Че да си го изразява в собствената тоалетна,да си закусва клекнала ако иска и да си пие кафето от ибрика ако й е кеф. Не ни стигат всичките политически скандали, заради които Европа получи мускулна треска от смях, ами сега стана ясно, че стоим в тая държава, само за да се изхождат на главите ни.Явно е -примитивността и вулгарността отдавна са патент на бездарните в България. НЯМАМ ДУМИ,,това е ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар