Циганинът с Ленин ще разсекрети всички грами на сем. Уорлик


Циганинът с Ленин ще разсекрети всички грами на сем. Уорлик

от БиволъПонеделник, 29 Август 2011 21:24
cyganinat_s_lenin_26480883bb919ea634d904948edcfe1e
Открито писмо до Негово Превъзходителство посланика на САЩ в България Джеймс Уорлик
Ваше Превъзходителство,
Преди една година Вие откривахте мост към ромския квартал в Царево. Стояхте пред публиката между кмета на Царево Петко Арнаудов и областния управител Константин Гребенаров. И двамата са бивши членове на престъпната според българския закон организация БКП и агенти на зловещата комунистическа Държавна Сигурност.
Зад Вас стоях аз с голям портрет на Ленин, на чийто гръб беше написано "Уберите посла, верните Вождя. Агент ДС "Гоце" и Агент ДС "Иванов" град Мичурин". Надявах се Вие лично и присъстващите медии да забележат плаката и да ме попитат защо съм там и какво означава тази любопитна инсталация. Но преди Вас ме забеляза кметът и се възмути: "Кой е циганинът с Ленин?"
Дойдоха полицаи и ме отведоха в районното, където ми написаха предупреждение да не нарушавам обществения ред, макар че аз нищо не бях нарушавал. Конфискуваха ми и надписа. Предполагам, че през това време агент "Иванов" (Петко Арнаудов) Ви е отвел на банкет, където сте вдигали наздравици за ромската интеграция.
Минута преди да ме отведат полицаите видях как се прегърнахте и се разцелувахте с агент "Иванов". Беше покъртително. Ромите ръкопляскаха, общинските работнички дишаха дълбоко и бяха развълнувани.
Още тогава Ви написах открито писмо, публикувано в много медии. В писмото питах дали се целувате с агент "Иванов" заради протокола, заради непроницаемите интереси на Великия враг на комунизма и тиранията САЩ, или поради други причини.
Отговор така и не получих, и се примирих с височайшето Ви пренебрежение.
Преди няколко дни обаче Ви видях на посещение в "Лукойл" редом с Валентин Златев, да сипете похвали за тази фирма, която нарушава българските закони като не монтира измервателни уреди за акцизните стоки, които внася, преработва и изнася.
За Валентин Златев Вашият предшественик на поста Джеймс Пардю пише в секретен доклад следното:
"Представител на ЛУКОЙЛ за България е ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ. Руската петролна компания се счита за най-големия корпоративен данъкоплатец в България. Тя контролира и руския износ на нефт за България. Българските операции на Лукойл, чрез Златев, са заподозрени в тесни връзки с руското разузнаване и организирана престъпност."
А посланик Джон Байърли допълва картината със следните думи:
"Борисов поддържа тесни финансови и политически връзки с директора на „Лукойл България" Валентин Златев, изключително влиятелен политически брокер и политически кукловод. Лоялността му (и неговата уязвимост) към Златев, играят голяма роля в процеса на взимане на политически решения на Бойко Борисов."
Проявената от Вас безпрецедентна самоотверженост в защита на българския премиер, уличен от Байърли като  участник в незаконен трафик на амфетамини през България вероятно ще остане сред най-куриозните реакции (в световен мащаб) от американски посланик на информация от грамите. Дали има личен мотив за подобна "сляпа" и емоционална защита, или Ви е мотивирало споменаването на загадъчното SIMO, потвърдило тази информация, предстои да разберем.
След Вашата изява редом със Златев очаквам с нетърпение да се появите на строежа на магистрала "Тракия" редом с Васил Божков - Черепа, когото Вашите сътрудници в посолството считат за най-опасния гангстер в България, да похвалите извършената работа и да изтъкнете, че Божков е ключов бизнесмен в българската икономика.
Няма да се удивя, ако Ви видя и на сбирка на възстановения по Ваша инициатива Клуб "Възраждане". Подхвърлям Ви идеята да инициирате издигането на скромен паметник на застреляния Емил Кюлев, определен от Вашите служби като "топ-перач на пари".
С настъпването на зимния сезон не се съмнявам, че ще се повозите на незаконните лифтове на Цеко Минев, чиято банка ПИБ е цитирана като перачница за мафиотски капитали в грама на Джон Байърли, и ще похвалите мащабните инвестиции на "Юлен" в Пирин.
В очакване на тези събития, в следващите дни възнамерявам да предоставя на българската публика всички дипломатически доклади подписани от Вас и благоверната Ви съпруга, която е посланик в Белград, налични в Уикилийкс.
За съжаление не мога да кажа, че Вашата проза блести с даровитост на фона на докладите изпратени от предишните посланици в София. Докладите Ви определено отстъпват по стил, прецизност и съдържателност дори и на текстовете на Вашата съпруга, лейди Уорлик.
Нямам обаче съмнения, че ще компенсирате този дефицит с ярко присъствие на модни, светски и културни събития в нашата страна и през следващата година, ако не се случи нещо непредвидено в кариерата Ви, например да бъдете издигнат на поста посланик в Подгорица.
С уважение,
Циганинът с Ленин
журналист в Биволъ, партньорски сайт на Уикилийкс за Балканите

Няма коментари:

Публикуване на коментар