Слугиня заливана с вряла вода от снаха на Кадафи (видео)


30-годишна етиопска гувернантка на внуците на Кадафи била заливана с вряла вода, когато децата не слушали, разкри вчера Си Ен Ен. Журналистите на американската телевизия открили жената, която им разказала за бруталния садизъм, на който била подложена. (Виж видео в галерията.)

На мястото на косата й имало кървящи незараснали рани от изгаряния. Лицето й също било на черни петна, както и тялото.

Тя се грижела за двете деца на Ханибал, четвъртия син на Муамар Кадафи. Преди няколко години именно той предизвика дипломатически скандал между Либия и Швейцария, след като бе арестуван в Женева заедно с жена си. Тогава слуги обвиниха семейството в жестоко малтретиране.

30-годишната етиопка също станала жертва на съпругата на Ханибал - Алин. За първи път тя заляла слугинята с вряла вода 6 месеца след като я наели. Три месеца по-късно мъченията се повторили. Тогава Алин побесняла, защото дъщеря й не спирала да плаче, а гледачката отказала да я набие.

“Водеше ме в банята, завързваше ми ръцете зад гърба и краката ми. После ми залепяше устата, за да не викам. И започваше да залива главата ми с вряла вода”, разказва младата жена пред Си Ен Ен. Тя показала и раните, с които било покрито цялото й тяло - някои вече се били превърнали в белези, но други още били отворени, кървящи и пълни с гной.

Един от пазачите открил какво се случва със слугинята и я завел в болница, но когато жената на Ханибал разбрала, го заплашила със затвор, ако посмее отново да й помогне.

След изтезанията гувернантката била оставяна по три дни без хляб и вода. Неин колега от Бангладеш пък се оплакал, че редовно бил пребиван и рязан с нож. (24часа)

Превърнали момиче на 19 г. в сериен палач

Под страх от смъртно наказание 19-годишната Нисрин Мансур ал Форгани била превърната в сериен палач от военните командири на Кадафи, разкри вчера в. “Дейли мейл”. Тя трябвало да разстрелва на конвейер заловените бунтовници по време на боя за Триполи. За три дни екзекутирала 11 души, повечето от които не били по-възрастни от нея.

Доскоро Нисрин служела на контролно-пропускателен пункт в столицата. Само веднъж виждала Кадафи. Среща със сина му Сейф ал Ислам пък завършила за нея със силен шок. Нейна приятелка се приближила по-близо до Сейф и била повалена с един изстрел в главата от снайперист. (24часа)

Муамар искал да се обяви за крал или император

Муамар Кадафи искал да се обяви за крал или император, след като постигне победа над бунтовниците. Самата Либия трябвало да се превърне в племенно кралство, разкрива документ, открит от новата власт в офиса на бившия премиер Багдади Махмуди, съобщава в. “Дейли телеграф”.

Документът датирал от 15 юли 2011 г. В него били формулирани осем предложения за промяна на устройството на джамахирията. Той трябвало да бъде оповестен в момента, когато Кадафи предложи прекратяване на огъня и приемане на плана на Африканския съюз за решаване на кризата в страната. Именно тогава Кадафи възнамерявал да обяви трибализма като система за управление.

На върха на племенната държава щял да е либийският вожд и членовете на семейството му. Новото устройство щяло да позволи предаването на властта по наследство на един от синовете на диктатора. В документа се посочва: “В подходящ момент племенните вождове и старейшините трябва да се съберат и да провъзгласят Кадафи за крал или император.” (24часа)

Атентаторът от Локърби лежи в кома в Триполи

Атентаторът от Локърби Абдел ал Меграхи лежи на смъртен одър в дома си в Триполи, съобщи вчера в. “Дейли телеграф”. Той бил открит от журналисти на Си Ен Ен, след като преди дни шотландските власти обявиха, че са изгубили връзка с него заради хаоса в либийската столица.

Състоянието на болния от рак Меграхи се влошило рязко в последните дни заради липсата на медикаменти. “Даваме му само кислород. Няма лекари. Няма кого да попитаме какво да правим. Просто стоим до него. Той вече не яде и понякога изпада в кома”, разказал пред репортерите от Си Ен Ен синът на атентатора Халед.

През 2009 г. стана ясно, че Меграхи е болен от рак на простатата. Лекарите му дадоха три месеца живот, което стана причина той да бъде освободен от затвора в Шотландия. За последен път бе видян в доста добро състояние на митинг в подкрепа на Кадафи през юли.

Либийските бунтовници се приближиха вчера до родния град на Кадафи - Сирт, който е последният бастион на диктатора. От самия Муамар обаче все още няма следа, макар мнозина да смятат, че той се укрива именно в района на Сирт. (24часа)

Няма коментари:

Публикуване на коментар