Логиката на живота


В смолянското село Баните преди 15 години имало пет мечки. Днес са 40. Хората са луднали от страх и не могат да събират реколтата и да си гледат добитъка. На молбите на селяните мечките да бъдат отстреляни, министерството на околната среда предлага програми - обучения за съвместно съжителство.
Ако държавата България беше жена, тя щеше да е шизофреничка. Програма за съвместно съжителство с мечки могат да предложат само освидетелствани идиоти, на които у нас им се вика държавни служители.
Мога само да изреждам логиката на живота у нас - логиката, която всеки ден до кръв се бие с логиката на държавния служител. Същият, който гради пейзажите у нас. Отец Иван подслонява хора. Сам строи, сам събира пари. Вече втори път искат да му бутат приюта. Как се бута приют? Предлагаме да го бутнете така, както бутнахте незаконните къщи на повечето цигани у нас - и бедни, и богати. Сиреч да го оставите. Защото за да бутнеш приюта на отец Иван, трябва не просто да си идиот, а злонамерен идиот.
Което си е обида за идиотите
В Пловдив вместо стенописи някой налепил готови тапети на църква. Изображенията са пак на светци, но да слагаш тапети на църква е кощунство. По-скоро е опит църквата да бъде превърната бързо в цех за производство на религиозност и прилежащата му търговия със свещи. Ако някога сте били в настоятелството на малка църква, сигурно ще знаете - понякога монаси и свещеници бързат да завършат "обекта" си и плашат, че ще наредят гипсокартон вместо фрески. Fast църква, като бърза храна. Това е злобно, ненужно и обезверява всеки, който е дал и един лев за църковна тухла в живота си. Спрете тази лудост. Уважавайте миряните, които правят храмове и ви ги подаряват. Все едно някой да ви подари фабрика и дом едновременно. Но цинизмът в църквата е повече от този в порнофилмите.
Според делото "Наглите" да отрежеш два пръста от ръката на човек е лека телесна повреда. Според други дела заливането с киселина също е лека телесна повреда. Леко телесно увредени хора вървят по улиците и вече не приличат на хора и вече не могат да се ръкуват. Логиката на живота е победена от доста време в съдебната система и това продължава въпреки щедрите обещания и натиска отвън. Най-тромавите и закостенелите държавни чиновници се оказаха точно там - в Темида. Няма дума за тях.
Вчера върнаха детето на една циганка, която преди време просеше на канала и "Граф Игнатиев". Циганката и мъжът й (тартор на просяците) били минали през курсове за родители. Затова те са вече готови родители и можете да им се доверите за това дете. Нещо като програма за съвместно съжителство с мечка - детето при майка си, същата, която го експлоатира за просия. Но няма как - ще се живее с майката. А на майките на социалните работници не им ли е горещо?
През септември онази Карамфилка, която преди време се опита да продаде детето си на мен, на живо в ефир, си призна пред съда вината. Ах, такова развитие на делото не очаквахме. Съвестта на циганката е проговорила? Нищо подобно. Докато социални работници, зам.-министри, журналисти и приемни семейства се борихме тези деца повече да не видят тази майка, се оказа, че
нейният сводник е припознал децата й като свои
Приписал си ги е, макар че не са негови и макар че е можел да направи това преди десет години. Сега той ще е попечител на децата на проститутката вместо нормално приемно семейство. Обречени ли сме: отнехме децата от майката курва (която ги продава), за да станат деца на таткото сводник (който дали ще ги научи на английски)???
Държавата с нейния тежък апарат беше надхитрена от един сводник и от една циганка, която продава утробата си за 5 лева, а децата си за 1000 евро. Толкова тъпа държава няма никъде. Убийте логиката на живота. Това е българският начин да се прави държава. И това са само примерите от днес. Утре логиката на живота ще бъде стъпкана наново. Засрами се, държаво!


Мартин Карбовски

Няма коментари:

Публикуване на коментар