НАРОДЪТ БОЛГ в историческите хроники на ирландците населява БАЛКАНИТЕ векове преди Христа


В нашата официална история българите са създадени от тюрка Аспарух през 681-ва - идва от степите с шепа конници и т.н. Тези, които налагат тази лъжа няма как да се нарекат, освен национални предатели. 
Ето какво се пази черно на бяло в историческите хроники - народът на Болг е живял по тези земи векове преди Христа. И бяга на запад заради гърците, които всички знаем как идват на БАЛ-КАН-ите и като всички пришълци са агресивни спрямо местното население. Поробват нашите земи и част от българите се спасяват, като напускат родните си места: ""За собственото име на балканските жители във времената, когато гръцките пришълци ги наричат "пелгари" (тъй като не могат да произнасят Б, оставят в хрониките това име - мое допълнение) има още едно свидетелство:В ирландската митология векове преди Христос един митичен народ избягал от гръцко робство и се преселил в земите на днешна Ирландия. Той се наричал "Фир Болг" - Народа Болг, Хората на Болг. Това се разказва в средновековната "Книга на нашествията". Автор е ирландски монах.Ирландските саги разказват, че Хората на Болг напускат Тракия, понеже бягат от гръцко робство и доплават до Ирландия.Времето на доплаването:Според "Книга на нашествията" това е периода между Троянската война и началото на елинистичната епоха. Ако се вземе за отправна точка Троянската война, това е около 8 век преди Христа....Хората на Болг се изселват от Балканите: (в оригинал)- The History of Ireland - SECTION VIIIOf the invasion of the Firbolg here:The posterity of Simeon Breac, son of Starn, son of Neimheadh, having been in Greece, i.e. Thrace...- Fir Bolg...Митичният народ Болг управлява древна Ирландия:Той е четвъртата вълна заселници на острова в ирландската митология. Ранните ирландски крале са от Народа Болг и техни крале управляват Ирландия, докато не ги изместват други династии. ОСОБЕНОСТИ НА ХОРАТА НА БОЛГНародът Болг е известен и с това, че донася на Британските острови ритуала за влизане в битка с тъпани и гайди.Столицата на Фир Болг се наричала ТараСтаробългарската дума "Тарно" означава крепост.

КРАЛЕТЕ НА НАРОДА БОЛГНякои от имената на кралете на Фир Болг - Ган (Ганьо), Беоан (Боян, Баян), Умор, Бурис, Борис. Женски имена са Етър, Ануст, Кнука.

http://bgsviat.narod.ru/drevnobulgarskaistoria/FirBolg.htm

Няма коментари:

Публикуване на коментар