Първанов за скандала "Буда": Борисов си получава своето за позицията си към офицерите

 04 фев 2013

"Борисов по този начин си получава своето, той зае една двойствена позиция по отношение на офицерите, които са служили за България. Бяха огласени доносниците. Тези, които са донасяли срещу своите колеги в службата, срещу семейни приятели – това не се разбра, но за сметка на това бяха обругани хора, които работеха за България". Така в предаването "Лице в лице" на Би Ти Ви президентът в периода 2002 - 2012 г. Георги Първанов коментира скандала "Буда".

Според него, вероятно Борисов е получил задача да работи за някаква държавна кауза, но това трябва да бъде изяснено от него самия. "Не съм виждал документ и не съм предполагал, че това може да бъде нещо автентично. Днес за първи път път видях копието. Изглежда автентично, но по-важното е, че самият Борисов не го опровергава достатъчно убедително", казва още Първанов.

Бившият президентът е на мнение, че няма нищо по-естествено от това Борисов не просто да заеме ясна позиция по случая, а и да настоява да бъдат огласени материалите, съдържащи се в тази папка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар