ИСТИНАТА ЗА ПРЕВРАТА ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2013

Източник: http://razuznavane.com/?p=14478



авг 18, 2013 

Русия призна, че наказва Бойко Борисов заради отказа му да строи АЕЦ”Белене”. Руснаците организират бунта, който предизвика падането на правителството.

Руският електронен проправителствен официоз “Известия” на 24.02.2013 г. в апогея на демонстрациите, публикува тенденциозно дръзката статия срещу страната ни:

“Правителството на България не се задъръжа на власт без руската АЕЦ”. 

“КЪМ РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ВЪПРОСА ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО НА АТОМНАТА ЦЕНТРАЛА ЩЕ СЕ ВЪРНЕ ВЕЧЕ НОВИЯТ КАБИНЕТ”. 

Явно Москва е убедена, че новото българско правителства ще бъде социалистическо, което ще разреши строителството на АЕЦ”Белене”. 

В уводната статия под това заглавие, с типично руско самочувствие и голяма доза наглост „Известия” пише, че срещу високите цени на тока и парното, “нарочно се прави бунт, за да се докаже, че без АЕЦ “Белене” токът и парното в България ще поскъпват”.

Статията дори не крие, че Русия стои зад бунта чрез който падна правителството на Бойко Борисов.

“ИЗВЕСТИЯ” пише:

“Българското правителството на Бойко Борисов подаде оставка, след непрестанни хилядни демонстрации, предизвикани от високите цени на електроенергията”! И вестникът назидателно продължава:

“Който и да формира нов кабинет, той ще трябва да внимава за грешките на предшествениците и сериозно да обмисли въпроса за строителството на територията на България руските атомни електроцентрали”.

Официозът “Известия” надменно диктува какво трябва да прави България!

Да, Цар Путин, както вече го наричат в Русия, не се отказва от България!

Той отвръща на “удара” на Бойко Борисов, който дръзна твърдо да се изправи срещу него, показвайки характер и това, че няма да приеме руски диктат. 

ПУТИН беше сериозно уязвен от българския премиер Борисов и той – чекистът с вонната закалка от КГБ и високото самочувствие трудно понесе унижението.

Путин искаше да покаже силата си и реагира бързо по много суров начин, наказвайки непокорния Борисов чрез преврат и сваляне от власт. Защото “чекистът” не познава поражение. 

ПУТИН не можеше да предположи, че Борисов – премиер на една бедна и изостанала страна каквато той счита  България, икономиката на която изцяло зависи от руската енергетика ще има такова дръзко поведение.

Защото Путин продължаваше да счита България за руски сателит, който завинаги е обвързан с Русия.  

Първият сериозен удар ПУТИН получи, когато Борисов ИЗГОНИ РУСКИТЕ И БЪЛГАРСКИ ПОСРЕДНИЦИ – МНОГОТО ЛЕШОЯДИ при сделки с Русия в областта на енергетиката.
Това струваше на Русия 300 милиона евро годишно и няколко “дребни”милиончета за българските посредници! Но чрез прекъсването на този “пладнешки обир”, ограничаваха се руските възможности да купуват висши български държавници и партийни кадри и то с български пари.
Вторият голям удар, който БОЙКО БОРИСОВ нанеса на ПУТИН е когато постави твърдо въпроса, че цената на руския природен газ за България, трябва да се приравни с европейската. И ПУТИН отново беше принуден да намали цената с ЦЕЛИ 20 ПРОЦЕНТА! “Братска Русия” винаги досега е продавала по – скъпо на бедната България.
Това беше не само голяма загуба за Русия на пари, но и на руски престиж и най-вече този на ПУТИН. Огромната руска резидентура в България му докладваше, че българското правителство под ръководството на премиера Борисов постепенно отхвърлят руското опекунство.
Обиграният “чекист” ПУТИН чувстваше, че България започва да му се изплъзва и че това се дължи най-вече на Бойко Борисов, който постепенно се превръщаше в неговия враг №1.
Напрежението между Русия и България и по-специално между БОРИСОВ и ПУТИН нарастваше. Растеше, защото голямата цел на ПУТИН – АЕЦ” Белене” започна да се отлага и отдалечава във времето.
Амбицията на Цар ПУТИН не беше толкова до голямата – няколко милиардна печалба от строителството на АЕЦ”Белене”.
Той не можеше да приеме отказа за довършване строителството на атомната централа, поради сериозните геополитически предимства, които постигаше чрез нея.
В братска сателитна България “руският ботуш” започваше да губи позиции.
И ПУТИН беше разбрал, че ако не се намеси и то сериозно,  имаше опасност влиянието им да бъде под сериозна угроза и руските интереси трайно да пострадат.
Българската земя от десетилетия е под“ботуша” на Русия и ПУТИН не искаше да бъде първият руски държавник, който лишава Русия от това историческо завоевание.
Вновник за българския отказ от строителството на АЕЦ”Белене” пак беше премиерът Бойко Борисов.
С цел запазване позициите на Русия в България, по указания на президента ПУТИН руската резидентура и многобройната й 5-та колона, хвърляха много усилия и не жалеха пари. Купуваха държавници, политици, цели партии, дори финансираха и Референдума за АЕЦ”Белене”, организиран от послушната БСП и нейният лидер от руски произход Сергей Станишев. Но не беше постигната целта  - да се осигури продължаване строителството на АЕЦ”Белене”.
Според бившия полковник от КГБ Олег Гордиевски, руската резидентура в България е една от най-големите, не само защото Москва третира страната ни като свой “сателит”, където всичко и е позволено. А най-вече защото ПУТИН счита България за ключов геополитически фактор на Балканите.
България е единствената страна от руските социалистически сателити, която максимално запази голяма част от могъщата репресивна машина Държавна сигурност. Висши нейни кадри продължават да работят в държавния апарат и най-вече в МВР.
Тя действа и сега, оказвайки пълно съдействие на руската резидентура в България.Много от активните мероприятия, включително и по подслушването, които непрекъснато се появяват, са съвместно дело на Държавна Сигурност с руските чекисти. В дни преди избори ДС денонощно работи! 
Когато българският парламент гласува спиране строителството на АЕЦ”Белене “, това беше ТРЕТИЯТ И СЪКРУШИТЕЛЕН ” УДАР” на Бойко Борисов срущу всемогъщия руски Цар ПУТИН!
От АЕЦ “Белене” руснаци и българи вече бяха спечелили стотици милиони евра, но ПУТИН преследваше сериозни стратегически цели чрез централата в България.
ПУТИН разбра, че единственият ход е да премахне ГЕРБ и Бойко Борисов от власт и да постави марионетно правителство начело с руснака Сергей Станишев, за да си върне “васална” България!
Руската резидентура у нас бързо нарастваше и последвалите събития съвсем не бяха случайни!
Гротескното покушение над Ахмед Доган имаше театрален нюанс, но то даде възможност да се използва максимално. Защото беше извършено срещу символа на турските националисти в България. Покушението стресна както турци, така и българи и целта беше постигната – нагнетяване на напрежение между българската и турска националност, хвърляйки вината върху управляващите.
Последва едно показно покушение –  стрелба по мафиота Златко Баретата, който беше поставен под леката форма – домашен арест. Избрано е специално място, макар и много трудно за изпълнение на покушението. Вместо да се използва излизането му от мястото на домашния арест, атентаторите съзнателно са избрали най-трудният вариант - в центъра на София, пред централния вход на Съдебната палата – “символ” на правосъдието.
Показният разстрел на Баретата беше организиран толкова професионално, че само опитните руски снайперисти от школата в Авганистан могат да го изпълнят.
Целта беше да се покаже, че МВР и министърът не могат да се справят с престъпността, както и да продължи нагнетяването на обстановката преди изборите. А министърът Цветанов, който в деня на атентата, заедно с главния прокурор Цацаров бяха на визита в Брюксел, е двигателят на предизборната организация на партия ГЕРБ и е постоянна цел на атаки от Станишев и хората му. Въпреки това, все още ГЕРБ се сочеше за големия фаворит на изборите.
Последва съвсем ясния като замисъл и изпълнение компромат “Буда”.Той максимално беше въртян като стара, изтрита грамофонна плоча от послушните медии и използван, докато не втръсна.
Цялата тази поредица от остри активни мероприятия за толкова кратко време можеха да бъдат организирани само с активното участие на тайните служби на “големият брат”. Но и тези активни мероприятия не доведоха до сериозни промени в баланса на политическите сили или в полза на строителството на АЕЦ”Белене”.
И тогава руснаците пуснаха в ход болшевишката тактика – “бунта”.
Ето какво пише известният политолог ЕМИЛ КОШЛУКОВ:
“Аз, ако печеля от електромерите по един милиард на година, нямам никакъв проблем да дам 100 хил. лв. на хулигани, за да обръщат кофи по улиците и да създават усещането, че тази власт не се справя”.
Предвестник на това, което ще се случва в България беше дръзкото поведение на Сергей Станишев – поведение на истински руски революционер. Той дръзна в парламента да каже: Ако това правителство на ГЕРБ не подаде оставка, то ще бъде свалено с други средства”!
Болшивишкото революционно изказване на Станишев стресна цяла демократична Европа. И може би това изяде шансовете му и в бъдеще да бъде”ГЛАВА на ПЕС”. 
Ръководството на най-голямата партия в Европейския Съюз - НАРОДНАТА поиска Станишев да се извини затова провокационно и антидемократично изказване, но той си затрая, защото изпълняваше поръчението на Цар Путин и на Мать Росия – неговата родна страна!
В болшивишки дух премина и организирания от Станишев конгрес на БСП, който не случайно съвпадна с протестите в България.
Острият тон и радикалните революционни лозунги също целяха нагнетяване на напрежение в страната. Стреснаха се дори и такива опитни комунисти като бившия президент Първанов и бившия вътрешен министър Румен Петков, които даже реагираха срещу поведението на Станишев.
Много са съмнителните факти свързани с основателните протести на българските граждани срещу високите сметки за ток и парно, но невинните българи бяха брутално и цинично употребени от хората на Станишев.
Чрез подбрани лица от младежката организация на БСП излязли от Конгреса,  успяха да се вмъкнат в протеста и да превърнат мирните гражданските бунтове от икономически – срещу високите цени на тока в политически – сваляне  правителството на ГЕРБ.
Видно беше, че в сценария е влизало и проливане на кръв, особено ако полицията се намеси.
Станишев и партията му не спечелиха от падането на провителството на Бойко Борисов, защото електоралните им възможности не нараснаха от това. Те дори и не разбраха, че политическата наивност и невежество на българското гражданско общество е голямо и затова те лесно бяха подведени и употребени от социалистите. Обединенията им се разпадаха, а исканията им множаха, както и противоречията между тях.
Но Станишев постигна целта  - падна правителството на Борисов и ГЕРБ и в България настъпваше хаосът – това което преследваше Сергей Станишев и руските му съветници. Хаосът убива желанието у хората да гласуват, а БСП имаше твърд електорат.
Затова кой стои зад протестите има много факти, за които прокуратурата си затваря очите. Ние ще споменем само един: “организатор на протестите е председателят на младежката организация на “Русофилите в България”? Коментарът е излишен?
Руската активност с участието на ДС ще продължи до и дори след изборите с извършване на още активни мероприятия. За сега на дневен ред са”подслушванията“. Целта е да се поддържа напрежение в политическите партии и обърканост на обществото, защото в “мътна вода се ловят най лесно риби” и то големи.
“Това е времето, когато се ловят “агенти”, казва бившият полковник от КГБ  Олег Гордиевски, който в дългата си кариера е бил от двете страни на барикадата. А за тази цел Русия имала много пари!
Трябва да посочим един характерен момент в статията на “Известия”, който явно сериозно дразни Русия. “Известия” пише: 
„Част от напрежението между България и Русия е и в резултат от политиката на Брюксел, който иска да раздели България, както и цяла Европа, от Русия в енергийния сектор”.
Това казва шефът на отдел „Икономика и политика” на висшето училище „Икономика” Максим Братерски. Той допълва, че “голяма роля изиграла и съревнованието между българските политици да се конкурират кой е по-голям европеец”.
“Затова сега оставката на правителството на БОЙКО БОРИСОВ може да отвори пътя на ОПОЗИЦИОННАТА БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ”.
Ето го разковничето – РУСИЯ ОТКРИТО ЗАЛАГА НА СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ – руският гражданин, който с помощта на Москва успя да свали законното правителството на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов.
МОЖЕ БИ НОВИЯТ ПРЕМИЕР ВЕЧЕ СЕ ВИЖДА КАК ВИКА ОТ БАЛКОНА “ЗДРАСТВУЙТЕ БРАТУШКИ”? 
СТАНИШЕВ СТАНА ПРЕМИЕР В СЯНКА НА БЪЛГАРИЯ И ВЕДНАГА СЕ ПОЯВИ ВЪПРОСА ЗА ПРОДЪЛЖАВАНЕ СТРОИТЕЛСТВОТО НА АЕЦ “Белене” – СТРАТЕГИЧЕСКАТА ЦЕЛ НА ПУТИН!

23 коментара:

  1. Големи сте глупаци.Сайтове като вас никнат като гъби,но да си знаете - точно като тях биват и оползотворени- бързо и окончателно.Мислете още инсинуцаии,докато има време.Пффф.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. До анонимен 01:21
      А вие - умен ли сте?

      Изтриване
  2. ДО анонимния,

    докато има идиотити във ваше лице, няма да има суверенна България.

    ОтговорИзтриване
  3. Отговори
    1. МОЛОДЕЦ , ТОВАРИЩ ...БУДЕТ ПРАВДА , БУДЕТ КПСС И БКП , БУДЕТ КГБ И ДС ... УРА , ТОВАРИЩИ .....МАМА ВИ Д**А РУСКИ БОКЛУЦИ ...

      Изтриване
  4. не знам в кое правителство стана големия гаф с подслушването, май при Борисов А.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кое подслушване? Нали Борисов и Цветанов подслушвали? Защо само техни записи слушахме тогава? Май си доста прост :) ако не си разбрал Младенов е бил от ДПС внедрен в ГЕРБ ;) сега нещата светнаха ли ти как станаха? Днес излезе и новината, че записа с Мишо Бирата е бил скалъпен, друго доказателство, че си кръгал промит социалистически боклук трябва ли ти?

      Изтриване
    2. Борисов яко ги настъпи и ДС и КГБ не можаха да го преглътнат.Започнаха да измислят компромати и скалъпиха протестите януари месец

      Изтриване
    3. Хаха имам един въпрос. Кое е по-лесно - да се организират 100-200 000 души общо в цялата страна или да се плати на 500 в центъра на София? Аре отговорете бе, отворковци!!!

      Изтриване
  5. Актуализацията на бюджета с 1 милиард нали гласуваха точно, за да удовлетворят путинизацията и "братските" болшевишки ДС интереси чрез рестартиране на заробващия проект АЕЦ "Белене". Въпросът за другарите е кога да действат да ни "сервират" подаръка - към Нова година или по изборно време до година. А въпрос на активните български граждани е дали са путки заспали и отново да проспат поредното ни заробване или да се противопоставят... с други средства, както го желаят съветските "другари" покрай СерГея, Бея и Злия.

    ОтговорИзтриване
  6. Да отворим Белене, ама колонията и да затворим там цялото БСП , начело със Стан

    ишев.

    ОтговорИзтриване
  7. Винаги става въпрос за пари,а преврата струваше пари и сега трябва да се връщат.....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Моника Йосифова е богата (по-скоро обогатена чрез системни кражби на националния бюджет, узаконени през годините от ченгеджийницата във властта)), да си бръкне в джоба и да си връща дълговете към съветската олигархия. Същото се отнася и за полит. ченгето доносник Доган. Тя, Доган и техните обръчи от фирми сега управляват правителството, косвено България...

      Изтриване
  8. Продажен червен безродник!

    ОтговорИзтриване
  9. Мръсни червени боклуци ближат задника на оня недорасляк Путин

    ОтговорИзтриване
  10. Що за глупости ръсите тук?Не искате руско командване и руско АЕЦ?Ами господа дупедавци защо се обръщате кръгом и се навеждате пред американците за да ви построят АЕЦ?Може би те клатят по-добре от руснаците?Пристрастия и заблуда.Това лъха от всеки ъгъл на държавата ни.

    ОтговорИзтриване
  11. Боже , колко мъка има по тази България, колко умствена мъка! И защо винаги се тръгва с мисълта , че на някой си чуждоземец му пука или не му пука за БГ,??!?!?!
    Ако един политик трябва да решава бизнес проблеми, дали той се ръководи от етнически симпатии!?!?!?
    Кой научи цели поколения, че политиката е свързана с симпатии??!?!!?
    На Путин не му пука за БГ, пука му да Русия да стори и да и върви икономиката, който се надупи на него ще му построят АЕЦ, същото е с САЩ И ДЕ!!!
    Някой крадял милиарди, чрез ЕРП-тата пък не можел да даде 100 хил. на лумпени?!?!?!, т.е Бойко не се занимавал с нелегален внос на цигари и тн( Както твърди ЦРУ), а Цветелина е била единствено коНсомолец преди да стане банкерка, с тати МОЛ на половината посолства на НРБ , и я бех коНсомолец ама ся не съм банкер!
    Стига сте вярвали сляпо!!!

    ОтговорИзтриване
  12. Само болен мозък може да повярва на тези идиотии! Пък вече вижте сега наистина американската агентура работи за свалянето на законното правителство на Пламен Орешарски, защото то си позволи да защитава българските интереси, а не като Борисов, който не правеше нищо без позволението на САЩ. А ГЕРБ бяха свалени от българския народ и хич не мислете, че на руснаците които имат един куп енергийни проекти много им пука за някаква си АЕЦ Белене или за Борисов!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Какво му е законното на управлението на Орешарски. Победените управляват. Да не би те да са спечелили изборите? По-големи манипулатори, агитатори и пропагандатори от БСП и ДПС не е имало, няма и няма да има.

      Изтриване
  13. КОГАТО БОРИСОВ СЕ ОТКАЗА ОТ ВЛАСТТА, НЯМАШЕ КОЙ ЗНАЕ КАКВИ БЕЗРЕДИЦИ. НАПРАВИ ГО СЛЕД ПОСЕЩЕНИЕ В ЕДНО ПОСОЛСТВО. СПОМНЕТЕ СИ КОЕ /НЕ БЕШЕ РУСКОТО!/ И ГО НАПРАВИ С ЦЕЛ ДА НЕ ЗАГУБИ ТОТАЛНО РЕДОВНИТЕ ИЗБОРИ /.В този дълъг текст има много внушения, много предположения...и никакви факти. И аз ще подхвърля едно предположение-внушение, ако искате, позамислете се: ГЕРБ отхвърли проучванията и разработването на находищата на шистов газ...КОЙ ДРУГ МОЖЕ ДА ИМА И ИНТЕРЕСА, И МЕХАНИЗМИТЕ ДА ОРГАНИЗИРА ПРОТЕСТИ???? ПОДСКАЗКА: ИВАЙЛО ДИНЕВ И КОМПАНИЯ СА МИНАЛИ ПРЕЗ ОБУЧЕНИЕ за организиране на "протести" под Великото знаме на Соросоидния юмрук ПРЕЗ ЯНУАРИ 2013 ГОДИНА, дълго преди Констинбродската история!!! Идея: сваляме Борисов, а ако дойде на власт, ще се замисли дали да проявява самоинициативи, пък ако дойдат другите - и на тях правим същото.И те да се замислят. И се замислиха - ще докарат Уестингхауз./ пък "протестите" за морал и какво беше още, ще секнат съвсем, ако спрем и "Южен поток"!/. Крадецът вика:"Дръжте крадеца".

    ОтговорИзтриване
  14. кои е този глупак които пише тук за суверенна България????????

    глупако,кога,обясни ми кога българия е била суверенна?? тъпако България НИКОГА не е била суверенна и няма да бъде! Какво е България??Световен фактор ли,4е да е СУВЕРЕННА ?? Аман от глупаци в тази държава!! Вземете та се избиите в тази държава.По добре,иначе еи така има да се правите на умници още 25 години..../докато пак доиде Комунизма/Защото неминуемо тои пак ,ще доиде! Докато другите глупаци в парламента не разберат,че коилкото ПО гладни и ПО бедни хора има в тази държава,толкова е по гарантирано някои ден от канавките да излязат и да ви изядат барабар с ризите тъпанари такива !! В държави като Канада отдавна са го разбрали,затова и Капитализма е Социален!!
    Прост народ !! Особенно тези които хабер си нямат какво е Комунизъм ,но имат наглоста да окачествяват някого с "червени" боклуци.....Кои го е еня дали са червени или сини или Боико Борисов боклуци ,бе Глупаци......важното е кои какво ще ви даде за да живеете нормално.А вие ще се избиете и разделяте на червени,зелени ,сини или Тъпо селски Боиковисти!!
    Не ви е срам...в тази скапана държава !!!

    ОтговорИзтриване
  15. Всичко това е точно така и аз го виждах още докато се случваше и пишех във Facebook!Не се иска много висок коефициент на интелигентност да се досети обикновения,не нахъсан от криворазбрано русофилство човек за дългата ръка на Москва и активната и роля в дестабилизирането на държавата ни!А що се отнася до свалянето на Бойко Борисов от власт-нещата протекоха в следния хронологичен ред:
    февруари 2013-драстично вдигане от Газпром цената на газа-целта е ,като им стане студено на хората,да се настроят срещу премиера!Само че тъпия българин защо трябва да се бори срещу премиера си,а не срещу доставчика на газ,аз и досега не мога да разбера!
    Една седмица по-късно-Б.Б. се вдига и отива в Азербайджан да моли да го включат в „Набуко“.Същевременно кани Ангела Меркел да представи
    германските инвеститори в България.
    Четири дни по-късно тук пристига цар Путин с 2000 души охрана и нещата умират окончателно и безвъзвратно!Някое тъпо русофилче още да не е стоплило кой мъти нещата в България и кой има интерес от геноцида,който ни се провежда?
    Само те двамата си знаят с какво е бил заплашван единия лично.Моята неофициална информация е за това,което очаква държавата,ако Б.Б не ги слушка.
    След това му спретнаха и един протест,на който закараха платените наркомани от Борисовата градина да се държат идиотски и като камикадзета да си проливат кръвта.Някой здравомислещ човек зададе ли си въпроса
    какво са търсели тези хора зимата,в кучешки студ,вечерта в Борисовата градина.Аз живея в София от
    много години и ви уверявам,че при толкова студено време,и наркоманите не са там.Явно някой ги е организирал и им е платил някакви мизерни пари,за да му свършат работата.На протестите се коментира,че комунистически генерал им е платил.
    Била съм на протестите,когато убиха студента по медицина. Децата,които бяха около мен на първа линия пред народното събрание, бяха съвсем различни-интелигентни ,одухотворени и много смели.Но никой не провокира полицаите да му пролеят кръвта! Гледах по телевизията и въпросния протест преди оставката.Много от протестиращите бяха откровено пияни,да не кажем че някои си носеха и бутилки!
    А за дрогата те си знаят!
    А за костинбродската афера-познавайки партизанските
    умения на комунягите и съдейки по шашнатия вид на премиера(ама шашнат наистина-не като театралното изпълнение на Доган при измисления опит за покушение),напълно съм склонна да мисля,че това е пак тяхно дело.За тях е нищо работа да намерят“наш човек“,който ще бутне няколко чувалчета с недействителни бюлетини между другите.

    ОтговорИзтриване