КОЙ ДА ЧУЕ, ЧЕ.................

Кой да чуе, че Великотърновският университет /ВТУ/ трайно заседна в дъното на класацията на хуманитарните вузове в Република България благодарение на подривната дейност през последните 25 години на отрепките от „академичната“ мафия на комунистическата Държавна сигурност /ДС-мафията/, композирана, според последните сведения на Комисията за разкриване на досиетата, от 13 резиденти, агенти и явочници /от които само двама се преселиха вече в отвъдното/ според Р Е Ш Е Н И Е № 2-16/ 14.06.2012 г. + още 13 агенти, доносници и секретни сътрудници /всичките живи и здрави/според РЕШЕНИЕ №2-331 от 24 март 2014 г. 
Кой да чуе, че през годините след инсценираната от БКП/БСП Промяна /10 ноември 1989 г./ ТРИМА РЕКТОРИ НА ВТУ Владимир Попов /резидент Петров/, Иван Харалампиев /резидент Благовест/ и Пламен Легкоступ /явочник Оазис/ са били раболепни и скъпо платени действащи служители на ДС, които планомерно са унижавали инакомислещите им колеги-преподаватели и са ратували подмолно и явно за превръщането на колегите им студенти в послушна маса от вносители на учебни такси.
Кой да чуе, че до днес Пеньо Пенев /ДС-агент Сибин/ е заместник-декан, Красимир Петров /ДС- агент Стоянов/ и Христо Глушков /секретен сътрудник Ориент/ са ръководители на катедри, а за „особените им заслуги“ за вграждането на комунистическата ДС в педагогическата стратегия във ВТУ през последните 5 години Милко Палангурски /ДС-агент Челентано/, Веско Душков /обявен ДС-доносник/ и Христина Станева /обявена ДС-сътрудничка/ бяха набързо „произведени“ професори.
Кой да чуе, че все още двама дългогодишни послушници на комунистическата ДС във Филологическия факултет на ВТУ не са огласени, вероятно поради това че продължават да бъдат раболепни „УШИ“ на секретните служби на РБ, но си заемат високи управленчески постове във факултета /зав-катедра и декан/, чийто ДС псевдоними са обшествена тайна – Полковникът и Бон Джои-лов.
Кой да чуе, че последната апаратна задача, с която ще бъде зает през тази академична година 2014/2015 настоящият крещящо антиакадемичен ДС-ректор Оазис е сигуряване на мандат от месец май 2015 г. за най-усърдното „момче за всичко“, предан слуга на покойния вече ДС-подполковник Николай Димитров, отговарящ от Службите за ВТУ до 1989 и доста след това – новопроизведеният с безцеремонна ДС-подкрепа „професор“ Бон-Джои-лов.
Кой да чуе, че мафиозната „колективна“ ръководна общност – Академичният съвет /АС/ вече е усърдно обработвана в полза на кандидатурата на ДС-Бон-Джои-лов от тримата определено антиакадемични бегълици от настоящия продажен АС – ДС-явочникът Оазис /според коридорната клюка уреждащ се за културно аташе в Рим: Горката култура, още по-горката Италия!!!/, „деполитизираният“ воевода Мехов и ГЕРБ-апаратчикът Пунчев – кандидат-депутати за 43-то Народно събрание.
Кой да чуе, че АС на ВТУ е една определено МАФИОЗНА КЛЮКАРСКА СТРУКТУРА, в която единението е вътрешноорганизационно, изключващо отвореността и прозрачността към голямата академична общност. От три години в АС на ВТУ никой не попитал в заседание за редовните комисионни на ДС-Оазиса от фирмите поддържащи инфраструктурата на Университета, за секс-воаяжите на ДС-ректора с Искрящата гейша от Мандово до Китай, субсидирани от таксите на студентите, за назначените от ДС-доносника Оазис съфамилни СЕДЕМ Леко Стъпващи служители на щат във ВТУ, за участието на ВТУ-служители в доизграждането на апартамента на сина му. Всъщност в тази типично махлянска „дискусионна“ общност напоследък се коментира, само коридорно, поредното брачно корабокрушение на фалократа Оазис
Кой да чуе в този дирижирано инертен АС на ВТУ, че в университета се произвеждат масово фалшиви отличници като най-често преподавателите-послушници на ДС раздават щедро надути шестици на изпитите, за да демонстрират „успеваемост“ по съответната дисциплина, а всъщност зареждат подривно икономиката, образованието и културата на РБ с недоучени и некомпетентни вишисти.
Кой да чуе, че във ВТУ има влиятелна некомпетентна кохорта от преподаватели, покровителствана ревностно от ДС, които години наред осигуряват интелектуалната подготовка на студентите на СРЕДНОШКОЛСКО НИВО: например, преподавател по история на БКП набързо става „професор“ по българска история; преподавателка по марксизъм-ленинизъм става „професор“ по маркетинг; наскоро беше произведен ДС-професор по славянски литератури, който е завършил с посредствен успех Българска филология и не е изучавал в университет нито един славянски език; години наред във ВТУ преподава психология БСП-партиен доцент, който е завършил Българска филология; „върхът на „академичния“ ВТУ-сладолед са ДС-доцент, завършил геология, но преподаващ философия и БСП-доцент преподаващ психология, а е завършил във ВМИ специалността „Двигатели с вътрешно горене“...
Кой да чуе, че ВТУ, при обявена със закон автономия на българските вузове, се ръководи от ДС-явочник минал през БКП, СДС, ГЕРБ и ДПС, че главен секретар на Университета е Воеводата, областен координатор на ВМРО, че една от най-влиятелните фигури в АС на ВТУ беше доскоро Областен управител от ГЕРБ, че си имаме „академичен“ философ с името Лъчо, който използва поредица български партии, само да се кипри по изборните кампании в някоя кандидат-депутатска листа...
Кой да чуе, че срещу спонтанно възникналото стгудентско протестно обединение „Ранобудни студенти“ във ВТУ се мобилизира сплотено цялата „академична“ БСП и ДС – камарила, за да уплете шепата граждански ангажирани, наистина БУДНИ студенти в гадната си мрежа от интриги, заплахи, слухове, предупреждения, набеждавания и заплахи.
Кой да чуе, че най-пъргави да участват в новоучредения през 1992 година във Велико Търново Общински клуб „Отворено общество“, субсидиран от Сорос, бяха ДС-професорите Харалампиев /ДС-резидент Благовест/ и Попконстантинов /ДС-агент Методий/, които в съдружие с БСП-хардлайнера Атанасов и неуспялата фотодама Танева успяха набързо да погребат мечтата на великотърновци за наистина гражданско общество в старопрестолния град и торпилираха чрез партийния си егоизъм новоучредената структура.
Кой да чуе? Но край, край на реториката! Посочете вие, драги колеги, съграждани и интернет-приятели КОЙ ДА ЧУЕ! Аз само изреждам:
Великотърновскиоят съд – зареден гъсто със съдии-протомци на управлявалата преди 25 години окръжна милиционерска номенклатура
Великотърновската прокуратура – гъсто населена със страхливи, ама много страхливи!, балетисти, надарени само с умението да кръжат с абсурдни реторични построения покрай пределно ясните и очевадни престъпни юридически казуси./Примери – Ил Бла-Бла и Йо Анж Небесен!!!/
Великотърновската преса = два хартиени вестника – единият собственост на БКП и ДС антиката Ник Томов, другият – на бивш ДС-келнер с красноречивото прозвище Слави Златаря.
Великотърновската журналистика – писарушки с чатал на врата, най-добри в рубриката „Прегазени кучета“, с лидерка от 30 години дъщерята на ДС-полковник от Габрово.
Великотърновската интелигенция – разединена, а академичната – за жалост, скована от страх за оцеляването, заклещена в една типична за „затворените общности“ непродуктивна авторитарна управленческа конюнктура.
Великотърновската политическа класа – изцяло подвластна на яловата за установяване на социална справедливост поговорка „Интересът клати феса.“ / Пример, за голямо мое съжаление!, общинският лидер на СДС. Но не само той – типичен пример е бившият мой студент Бой Ве от БСП-върхушката в града, ревностен „поборник срещу корупцията“ от три петилетки, разбира се, не за жълти стотинки! 

ИЗБОРЪТ Е ВАШ...И ЗА СЪЖАЛЕНИЕ – ВСЕ ПО-ТРУДЕН!

24 септември 2014 г. Доц. д-р Гено Генов

Няма коментари:

Публикуване на коментар