ВЕЛИЧКО АДАМОВ = ПЛАМЕН ЛЕГКОСТУП

15/06/2015

Наглостта на двама български ректори-мафиоти

/Отворено писмо до Васил Иванов/

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ИВАНОВ,

Потресен съм след снощния пореден репортаж по Нова телевизия в предаването „Разследване“, чийто създател, автор и продуцент сте Вие. Съжалих Вашия колега заради немощта му пред грозната наглост и „желязна“ демагогия на един „Ректор“ – Величко Адамов – несменяемият „антиакадемичен“ мандарин, парашутиран от червената свищовска мафия в ректорското кресло на Стопанската академия в Свищов. Изумен бях от раболепното овчедушие на поддържащите го послушници с академични титли! Осъзнах, че в Свищовската академия има опасно загнездена „затворена авторитарна стуация“ до степен, в която властващият академичен вожд си осигурява пожизнени ректорски мандати като издига с явно манипулиран избор своята нежна изгора-„професор“!
С голямо огорчение и крайно омерзение Ви известявам, че подобна непродуктивна, не особено скрито режисирана изборна ситуация, породена от галопиращ мутренски авторитаризъм, се разигра и на заседанието /25 май т.г./ Общото събрание на Великотърновския университет /разположен в същия окръг/ за избор на нов ректор. Във Велико Търново изходящият ректор Пламен Легкоступ-Арбанашки /с оповестено досие на ДС-явочник/ е абсолютно копие на бруталния властогонец Величко Адамов - Свищовски.
Подреждането на „изборния състав“ на Общото събрание на ВТУ бе проведено по същата несложна мафиотска схема, по която са подбирани и „академичните избиратели“ в Академията на Свищов: студенти-избиратели селекционирани от доц. Михов, настоящ депутат в НС на ПФ, вожд на студентите-воеводи от ВМРО във ВТУ; служителите във вуза са „пресяти“ от О. Божанов, адм.секретар на ДС-ректора Легкоступ; „изборното събрание“ за определяне на квотата на нехабилитираните дирижирано подолно от верните съгледвачи на ДС-явочника Легкоступ.
„Избран“ за нов ректор е пишман-професор във ВТУ, мъжко копие на нежната „избранница“ на Адамов, в чиято светкавична „академична“ кариера много проницателни колеги от ВТУ подозират подкрепата от амбицираните доскорошни доносници от ДС в Университета /оповестените от тях са вече 37, заедно с покойниците/. Тази затворена авторитарна ситуация, която бе докрай експлоатирана на изборното заседание на ВТУ Е ТРЕВОЖНА НАЙ-ВЕЧЕ поради небезоснователното опасение, че Великотърновският университет си е избрал ЗА ЧЕТВЪРТИ ПОРЕДЕН ПЪТ ректор от тайната доскоро общност на послушниците на комунистическата Държавна сигурност.
Накрая, още три особено смущаващи факта при избора на ВТУ-ректора, на заместниците му и на членове на бъдещия Академичен съвет, чрез които ИЗБОРНАТА СИТУАЦИЯ ВЪВ ВТУ СЕ СРОДЯВА ТРЕВОЖНО С ИЗБОРНАТА СИТУАЦИЯ В СТОПАНСКА АКАДЕМИЯ НА СВИЩОВ:
1. От четиримата кандидат-ректори във ВТУ само един, разбира се новоизбраният, заявяваше неуморно през предизборната си кампания, че няма да прави какъвто и да било финансов одит на разходването на средствата от държавния бюджет във ВТУ през двата ректорски мандата на ДС-ректора Легкоступ;
2. По явно „прецизно програмирания“ компютърен алгоритъм за преброяване на гласовете в ОС на ВТУ нито един от тримата неуспели кандидат-ректори не бе „избран“ за член на Академичния съвет;
3. И естествено никой от тримата не стана помощник-ректор на новоизбрания ректор-послушник на екс-ректора Легкоступ, въпреки че той щедро обещаваше през предизборната си кампания да ги включи в екипа на помощниците си.
Любопитен щрих в изборната кампания за ректор на ВТУ, че за разлика от скандалния случай в Свищов публично известната Гейша на екс-ректора-фалократ от ДС на Великотърновския университет Легкоступ не стана членка на ректорския екип, но нейният „рецензент“ /от твърде далечна академична дисциплина/доц. Дим. Дим е вече зам.ректор по служебните екскурзии в чужбина, а тя набързо, точно преди смяната на фалократичния й покровител, стана „Доцент-ка“!?
Уважаеми господин Васил Иванов, напълно съзнавам, че скандалните факти, които излагам, би трябвало в бърз порядък да станат обект на вниманието на Великотърновския административен съд. Осъзнавам също с горчивина, че макар едно остро критично публицистично предаване като „Разследване“ по Нова телевизия да се гледа от цяла България, компетентните власти пак, за жалост, ще си затворят уши и очи.
Накрая, за да избегна риска да бъда набързо девалвиран и оплют набързо пред Вас от някой мой „доброжелател“ е добре да се обърнете за обективни референции към Вашата колега, Ани Цолова – бивша моя отлична студентка. Тя стори много с един сутрешен репортаж от ВТУ, за да ми помогне да оглася пред многолюдната аудитория на НТВ срамната и грозна истина за Великотърновския университет: ТРИМАТА МУ ПОСЛЕДНИ ПОСЛЕДОВЕТЕЛНИ РЕКТОРИ СЕ ОКАЗАХА БИВШИ АКТИВНИ ДОНОСНИЦИ НА ДС.
Досега не мога да преглътна наглото поведение тогава, по време на прякото излъчване, на ДС-ректора Легкоступ, което бе в пълен синхрон с безсрамно дръзкото поведение на разгащилия се снощи пред камерата на Вашия колега екс-ректор на Стопанската академия в Свищов Величко Адамов. Припомних си с омерзение гнусната реплика пред камерата тогава на безсъвестния ДС-явочник Легкоступ, която звучеше приблизително така: „КАКВО ПЪК ТОЛКОВА, ИЗВАДИЛИ СА МИ КАРТОНЧЕТО НА СЪТРУДНИК НА ДС. АМИ ТОЙ ВСЕКИ, ДОРИ И КОЛЕГАТА ГЕНОВ, МОЖЕ ДА Е С КАРТОНЧЕ!“ Е, да, ама не!
С уважение: Доц. д-р Гено Генов

Няма коментари:

Публикуване на коментар