Почина момичето, пило течност за чистачки



Почина момичето, пило течност за чистачки (обновена)

На 5 март Дани трябваше да празнува 19-ти рожден ден

София. След 20 дена кома, в "Пирогов" почина 18-годишната Даниела Апостолова, която беше пила течност за чистачки. Тя издъхна само два дни преди рождения си ден - 5 март, когато трябваше да навърши 19 години. Милен, който се възстанови от натравянето, мечтаеше тя да отвори очи, за да може да й честити празника. Двамата учат в Професионалната гимназия по текстил и облекло в Благоевград. Най-вероятно Дани, която трябваше да е абитуриентка след два месеца, ще бъда погребана навръх рождения си ден.
От "Пирогов" съобщават, че смъртта е настъпила в неделя вечерта.

В кома продължава да е другият тежко пострадал след консумацията на течност за чистачки - 17-годишният Кристиян Чучков.
"Аз научих страшната вест малко след 20,00 часа в неделя. Трагедията е голяма, цялото село е почернено. Всички се молихме и Дани, и Кристиян Чучков, който също е в кома в "Пирогов", да оцелеят и да се възстановят", каза кметът на благоевградското село Падеш Валери Качулски.
18-годишното момиче постъпи в 2,00 ч. след полунощ в МБАЛ-Благоевград на 12 февруари и изпадна в кома. По-късно същия ден още петима младежи от с. Падеш, община Благоевград, постъпиха в болница с оплаквания след отравяне с метанол. В състояние на кома на 12 февруари за токсикологията на „Пирогов” бе транспортиран 16-годишният Кристиян Чучков. Даниела бе настанена в спешния институт в София последна от групата на 13 февруари.

Компанията от шест момичета и момчета се събрала на 10 февруари в къща в село Падеш. След като пили бира, домакинята слязла в мазето за ракия. В 3-литровата туба, към която посеганала обаче, се оказало, че има течност за чистачки. Шестимата младежи - на възраст между 16 и 22 години, бяха приети в благоевградската болница с интоксикация. По-късно част от компанията беше транспортирана в София.

Източник: http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/pochina_momicheto_pilo_technost_za_chistachki_obnovena-179896.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар