''Характеристика'' на личноста

тази свръхчувствителност е израз на чувството за малоценност.

засиленото чувство за малоценност води до слабо развитие на смелостта, вместо което индивидът прави куп хитри опити да заобиколи проблема като го остави да се стовари върху другите, за да направи живота си по-лек. Това е свързано с недостатъчния му интерес към другите. Тези хора са си поставили цел, при преследването на която изпадат в противоречие с разума.

Един такъв човек не може да напредва, докато намирайки се в опастност смята, че неговата незначителност може да бъде разкрита. Но той не знае, че се страхува от нещо повече: да се окаже нещо без стойност; бе могла да се разкрие най-тъмната тайна, че той е напълно без стойност.

опит да заобиколиш по-голямото зло, да запазиш на всяка цена привидността, че имаш стойност, да я заплатиш с всичко, но същевременно да искаш да постигнеш тази цел без да заплащаш. За съжаление това е невъзможно.

закон на движение отстъплението от задачите, които биха могли да го застрашат с евентуален неуспех неговата суетност, неговото чувство за лично превъзходство. Неговото житейско мото е “всичко или нищо”, най-често леко смекчено, свръхчувствителността му поражда по-често и по-силни конфликти, отколкото би било нужно, и го облекчават в отстъплението, предписвано му от неговия стил на живот.

???използването на шоковите преживявания за защита на застрашения ореол,???

как индивида се отнася към стоящия пред него проблем и как той решава този проблем?

Няма коментари:

Публикуване на коментар