Този наш свят - от Партилан420 - ???

Кибуците за разлика от плановия комунизум сувсем не са провал.
Не е ли странно, 4е голяма 4аст от евреите, набедени за "сребролюбци" от останалите народи живеят в кибуци, където живота им проти4а без да се налага всекидневно да броят стотинки?
Не знам кое е двигател на световната икономика, но знам, 4е този двигател твърде много замърсява околната среда.
Не искам да отнемам желанието на 4овека да се развива в неговата си насока, изобщо не искам да искам.
Оба4е мога да мога да бъда 4аст от екосистема, а не винт4е в системата.

"можем и без тях" пишеше на един плакат срещу дрогите.
Да, можем. И със тях можем, и без тях можем, въпрос на ли4ен избор.
Несъмнено, парите водят до пристрастяване.
Когато някой ми казва "не може да се живее без пари", това ми зву4и като изказване на някой хероинозависим, дето твърди 4е не може да се живее без хероин.
Или като изказване на някой доктор-месоядец , 4е не може да се живее без месо.
или без телефон
или без автомобил
или без телевизор
или без нет.
или без 4асовник
Както каза някой по-горе
"парите струват толкова, колкото си готов да дадеш за тях"

Но общество, което принуждава вси4ките си 4ленове да употребяват пари(защото наскоро ми се наложи да платя 96 лева само за да откупя за 96 лв правото си да съществувам на хартия(паспорт&ли4на карта) от държавата, която не би приела нито доматите ми, нито тревата ми, нито другите неща, които ми е кеф да създавам., в замяна на правото ми да не бъда тормозен от репресивните и "органи на реда" и на свободата си да пътувам.

Този наш свят, в който системата задължава вси4ки да употребяват пари и съществуа затова и от това прили4а твърде много на "прекрасният нов свят" на Хъксли, където системата задължава вси4ки да употребяват "съвършената дрога" и съществува от и за това.
"Не, неуместно, ресто-не струва"

ВРЕМЕТО ми на това ниво на съществуване е твърде ограни4ено и го ценя твърде много, за да си позволя да го жертвам за някакви си ламаринки или хартийки.
Оба4е какво се полу4ава?
"4овек се ражда свободен"- правото на Живот е подарък.Нилой не плаща за да се роди. За да се радва на безплатното Слънце.
За да диша (все още) свободният въздух.
НО твърде скоро по4ват да го принуждават да у4и икономика и да работи за парите и луксовете, които произведа системата, за да може да си купи 4иста вода, вместо да пие ве4е замърсената такава.За да може да си купи Земя и храна. За да може да купи правото си да се придвижва свободно.
И що? 4овек работи. За какво работи? за да замърси още вода и още въздух, та да може след време да по4нат да продават 4ист въздух в бутилки..
НЕ, мерси!
предпо4итам да пия вода от където ми падне и да си дищам безплатно.
(усещам как някой пак ще ме обвини, 4е съм твърде краен.. не, безкраен съм направо)
Следващия път като някой си купува хляб от магазина, вместо механи4но да сма4ка касовата бележка, може да погледне какво пише там. 20 % от цената ,която е платил отива за данък "Добавена Стойност". Държавата прибира по 20% от хляба на всяка една баби4ка, на всеки един студент и на всеки един работник..
определя фиксирани изкупни цени на тютюна(6 лв на килограм) и после продава цигари по 200 лв на килограм.
Не, мерси, няма да си купувам пове4е цигари, пуша си трева, не само 4е за разлика от цигарите е безплатна, но и напушва по добре

Държавата задълвава всеки работещ да отделя 1/4 от доходите си за социално осигуряване, за да може АКО доживее до 63 години да ПО4НЕ да полу4ава пенсия, и се полу4ава така, 4е за да си полу4и обратно парите за социални осигуровки се налага 4овек да доживее до 89 години... каъв % от хората доживяват до тази възраст? къде отиват парите на тези, които не доживяват?
Не, мерси, няма да се осигурявам, пък ако/като доживея до 63 ще му мисля
И още малко за световната икономика-
тя се крепи на две "патерици"-
СВРЪХПРОИЗВОДСТВО и СВРЪХКОНСУМАЦИЯ.
информационното замърсяване , цялата тази реклама, спам и про4ее, е за да ни накара да ни убеди да увели4им консумацията си, за да може да се намери ПАЗАР за ина4е безполезните продукти на свръхпроизводството. Само 4е съвкупното предлагане на стоки расте по-бързо от съвкупното търсене.. и това води до икономи4ески кризи от рода на "голямата депресия" от 1923.
Затова и целия този мениджмънт, мода и бюрокрация, и всики тези усилия да н накарат да генерираме търсене на УСУГИ вместо на стоки.
затова и вси4ки тези дребни неприятни закон4ета, да ни накарат да си търсим адвокати, нотариуси или застрахователи.
Затова и цяклата тази фармацевти4на индустрия, дето вместо да лекуева разболява хората, та да ги накара да си купуват не само още лекарства, но и да плащат на доктори и, О, Темпора, О,Морес- ДА СИ КУПУВАТ НОВИ БЪБРЕЦИ/СЪРЦА/и костен мозък!!!!

Мога и още.. но няма смисъл. Сигурен съм, 4е съм успял да жегна някого.

Богат е не тоя, дето има много, богат е
онзи, дето си му стига.

Няма коментари:

Публикуване на коментар