Apple спечели битката с Psystar

След дълги спорове, Apple най-накрая спечели битката с американската компания Psystar, продаваща Hackintosh компютри с предварително инсталирана Mac OS X операционна система.
Всичко започна в началото на 2008 година, когато се появиха първите конфигурации от Psystar, а на 8 юли 2008 в областен съд Калифорния,Apple обвини новия си конкурент в 8 иска за Copyright нарушения, нечестна конкуренция, нарушения на запазената марка и т.н. Въпреки това Psystar продъжи да продава компютрите си, като съвсем неочаквано обжалваше всичко казано от Apple. Тогава стана подозрително, че някой много богат и сериозен седи зад фирмата от Флорида, която продължаваше да се държи.
Експертът на Apple, Джон Кели, обяви пред съда, че е инспектирал 9 компютъра на Psystar и е заключил, че са им правени промени в Bootload, както и са премахвани и добавяни разширения на ядрото, за да бъде възможно инсталирането на системата на PC-та. Това означава, че Psystar са променяли Mac OS системата без съгласието на Apple, което е напълно забранено.
Официално съдът ще изкаже финалното си решение на 14 декември, в което ще стане ясно и как точно Psystar ще възвърне нанесените щети на Apple.
AppleНовини|16.11.2009 14:42

Няма коментари:

Публикуване на коментар