Все повече кадри се набират от социалните мрежи



Расте популярността на "Фесйбук" като ресурс за намиране на подходящите служители.


Социалната мрежа със своите 75 млн. потребители застрашава бизнеса на традиционните сайтове за търсене и предлагане на работа и конкурира също така професионални мрежи като "ЛинкдИн" (LinkedIn), пише Уол Стрийт Джърнъл.

Макар и мащабите на използване на "Фейсбук" за търсене на служители все още да са малки, интересът към ресурса на социалната мрежа расте.

Някои посредници от САЩ вече напълно са се отказали от услугите на сайтове за работа, в които цените варират до стотици долари за една обява.

Към момента делът на "Фейсбук" в услугите за търсене на работа е под 1%, по данни на консултантската компания Jobs2Web.

Но ако наблюдаваната тенденция продължи,

още през 2012 г. социалната мрежа ще стане много силен конкурент

на традиционните услуги за търсене и предлагане на работа.

Ролята на й като платформа за набиране на персонал нараства бързо, признават от компанията Monster.com, специализирана в този сектор.

През юни сайтът пусна своя услуга във "Фейсбук", наречена BeKnown, която вече набра 800 хил. потребители, по данни на AppData.com.

Междувременно, изпълнителнителният директор на социалната мрежа за професионалисти "ЛинкдИн" Джеф Уайнер заяви в телефонна пресконференция, че потребителите искат да разделят личните и професионалните контакти.

Доходите на "ЛинкдИн" от услуги за работодатели възлизат на 58,6 млн. долара през второто тримесечие, което е 170% ръст спрямо същия период на миналата година, съобщават от компанията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар