Татуирах си Доган, защото е като Левски

 Понеделник, 29-ти Август 2011, автор(и): 24 Часа;

Образа на Ахмед Доган е татуирал върху лявото си рамо лидерът на ДПС в Пловдив Гюрсел Алиев.

“Направих го с чувство на преклонение и уважение към човека, който е мой идеал в политиката и живота”, заяви пред “24 часа” Алиев. Доган е новият политик на XXI век и ме респектира като авторитет, добави той.

Според пловдивския партиен шеф лидерът на ДПС можел да бъде причислен към героите като Левски и Ботев. Затова той неотдавна решил да си направи татуировката върху лявото рамо.

Избрал лявата ръка, за да е по-близо до сърцето му образът на Доган. Според Алиев татуираният лик на Сокола символизирал силната връзка, която от години поддържал с лидера на ДПС. Под лика на латински е изписано “Единство в многообразието”.

За първи път Доган поискал да види татуировката на Рамазан Байрам в сараите си в Бояна. По лицето му разчетох задоволство, похвали се Алиев.

Пловдивският активист признава, че може би е единственият партиен общински председател, чиито рождени дни Доган уважава и посещава.

“Това се казва карма, просто сме свързани”, хвали се лидерът. На последния рожден ден на Сокола Алиев му подари картина.

Все още никой в местната пловдивска структура на ДПС не подозирал за татуировката на Алиев.

“Не ме интересува тяхното мнение, важното е, че г-н Доган ми е помогнал в чисто човешки и политически план да израсна”, твърди шефът на движението в Пловдив.

ГАЛИНА ГАНЕВА


За един малък местен партиен началник Доган бил идеал и пример в политиката, почти като българските национални идоли Левски и Ботев. Та затова си поръчал мащабното тату на Сокола. Какво може да означава всъщност този татуиран образ?

Възможно е да само екзотичен начин да покажеш на околните колко велик е първият в партията. Или да е елементарно слагачество пред един велможа, който скандализира обществото с личната си интерпретация на демократичните принципи. Като казаното преди 2 години в една предизборна обиколка: “Аз съм инструментът на властта, който разпределя финансирането в държавата.” С тези думи всъщност тогава Доган надгради едно предишно свое определение за обръчите от фирми, които споделят благоденствието на всяка власт в България.

Преди 22 г. Ахмед Доган стана лидер на ДПС, защото твърдеше, че ще се бори за правата и свободите на част от българския народ. Днес, след 5 години членство на България в ЕС, няма реални причини тези права и свободи да са застрашени. Партията му обаче продължава да разчита на етнически вот срещу измислени от самите й лидери несъществуващи заплахи. Дали наистина не е дошло времето една етническа партия да отиде в историята, където преди 2 г. запратиха онези обръчи от фирми българските избиратели. Където няма да имат значение и татуировките.

Няма коментари:

Публикуване на коментар