1 Мнение за матура 2009

мнение от mamanabiturientka » Нед Мар 15, 2009 10:21 am :

Здравейте!
Предварително заявявам - аз съм ЗА матурите. Дъщеря ми се готви старателно и систематично за матурата по БЕЛ като взема частни уроци вече две години при отлично подготвена учителка. До сега бях спокойна за матурата защото с учителката работят по всички варианти и формати на изпита. В училище подготовката за матурата е абсолютно недостатъчна и неадекватна.С материала системно се изостава, а с тестови задачи почти не се работи. Може би трябва да се отвори специална тема и за тестовете. Какво ще кажете за въпроса "Когато Бръчков влиза в механата на Странджата, какво му подават най-напред" , отговори - "Паница боб, стара капа, ока вино". И наизуст да се научи произведението защо трябва да се помнят подобни неща?!
Трябва ли скандалът да избухне през юни, когато цял един випуск ще бъде жертва на поредния експеримент в образованието?! Миналата година имаше маса отлични оценки /знаем защо/ а тази година ще бъде обратното защото заради повишените критерии при завършването на седмокласниците /които ще завършат основното си образование/се повишават и критериите за матурата в 12 клас. Тазгодишните абитуриенти ще бъдат жертва защото не са подготвени за тия нови по-високи изисквания.

Oтговор от admin » Нед Мар 15, 2009 2:02 pm :

Привет,
Благодаря, Ви че сте заинтересувани към българското образование.С повечето от забележките Ви съм напълно съгласен. За съжаление НЕ преподавам български език и не знам какво е положението в часовете. Горното Ви мнение ще бъде предадено на съответните учители и училищно ръководство още понеделник.
Ние като администратори на училищната мрежа и уеб сайт сме разработили система за електронни тестове заедно с електронния дневник на училището. Но за съжаление интересът към подобни методи и начини за оценяване и показване на оценки е твърде нисък от страна на по голямата част от преподавателите както и родителите.
Личното ми мнение, е че още не сме стигнали до нивото, в което ще се преподава и оценя през Интернет, поне за сега.

Няма коментари:

Публикуване на коментар