Който не работи, трябва да умре

Една и съща година ли изпращаме - през която сме поставили рекорд в дисциплината „дете ражда дете” и са започнали съмненията, че годините за пенсия не са достъчни. Би трябвало да е обратното – ако Кортеза на 11 години е бременна, на 29 вече да е пенсионирана. А нейната издръжка да е поета от дъщеря й, навършила пълнолетие. Когато обаче то се случи, по-вероятно изглежда всички да закъсняват след работа с години заради демографски и трудови задръствания.

Имате официално потвърждение на слуха за близкото си бъдеще, дами и господа, отлагащи се пенсионери. Ще трябва да промените плановете си, защото провалът на системата е наблизо във времето. Досега той се отричаше, вече се признава с половин уста, а скоро ви очаква по-дълъг работен ден. Дори Кортеза да започне да ражда по два пъти на седмица – пак ще имате задължителна задръжка след редовната си служба. Защото подобряването на бременни рекорди единствено заблуждава статистиката. Отрицателният естествен прираст всъщност е много по-отрицателен, защото не са отчетени мъртво родените данъкоплатци. Те не са зачислени и към коефициента за детската смъртност и един нехубав ден преди зимата на собствения ви живот държавата ще ви събуди с новината за пенсионен дефицит. Който ще е много по-голям от очакваното, защото наличните чифтове работни ръце са се оказали леви. Може да се направите на неприятно изненадани, но ще изглеждате също толкова умно и естествено, колкото когато ви вали сняг през декември. Защото всички сте минавали поне веднъж покрай онзи казан. В който заедно с боклука са попаднали и младите нереализирани надежди за финансово обезпечена и планирана старост. Те не търсят работа, а стара автомобилна гума - която да запалят, за да отделят металните й нишки. Не може да не сте ги виждали или пушека да не е достигал до вас. Затова и нямате оправдание да симулирате неподготвеност. Обадете се вкъщи да не ви чакат за банкета по случай пенсионирането ви - ще се забавите за него с няколко години. И без това поканените гости също няма да могат да си тръгнат навреме от работа.

Докато сте заети да се страхувате от пророчествата на маите за 2012, съвсем забравихте да погледнете собствения си демографски календар. Според който локалният социален апокалипсис изглежда по-неминуем от глобалния. Предсказанието за него е заровено във всяко сметище, протяга ръка пред всеки подлез и дори е татуирано на най-добрите детски задници, които могат да се купят с пари. Предсказанието е, че който не работи, трябва да умре. Или, ако така ви звучи прекалено потискащо – трябва да работи, докато умре. Налага се, защото няма кой да го замести. И защото ще се превърне в разход, който приходите от изгорени гуми не могат да компенсират.

Когато между разтворените крака на Кортеза се израждаха постиженията на разрешената педофилия, икономиката ни спечели европейската класация за мръсно производство. Разгледайте ги заедно и ще откриете, че това е един и същ рекорд. Постигнат с 11-годишен секс, начално образование и нулева перспектива. Малолетните околоплодни води са невъзможният източник за производство на финансова енергия, с която да бъде задвижвана пенсионната система. А научното доказателство за неефективността им ще бъде по-дългият ви трудов стаж. Той ще премине в икономика, превърната в кочина заради сгрешената обществена екология. Която опази девствена племенната традиция децата да раждат деца, но позволи всичко останало да се провали. Проектът за безгрижното бъдеще досега беше в неплатена отпуска и на стари години ще трябва да се отработва.

Лека, доходна и несвършваща, дами и господа, отлагащи се пенсионери. Нямате право да бъдете изненадани - сами си направихте работата дълга и не се опитахте да я промените. Продължете да ходите на работа, а на път да минавате покрай стария казан. В който органичният боклук е намалял за сметка на човешкия отпадък, изхвърлен завинаги от трудовия пазар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар