Премиерът благодари, че Доган е развенчал спекулациите за сътрудничество ГЕРБ-ДПС

Благодаря на Ахмед Доган, че с подписването на вота на недоверие срещу мен и идването днес в парламента, прекъсна една спекулация – той показа, че единствената партия, на която ДПС няма да даде гласове, е ГЕРБ. Това заяви премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна, след като парламентът отхвърли третия вот на недоверие към правителството му. По думите му лидерът на ДПС е показал още, че ще прелива гласове "и на сини, и на червени" за предстоящите избори.

Премиерът се ядоса от поведението на Доган, който заедно с групата си напусна пленарната зала веднага след като вота беше отхвърлен и не остана да чуе изказванията след това. Той нарече действието му цинично и попита какъв конституционализъм е това. След което благодари на лидера на БСП Сергей Станишев и на неговата група, които останаха да го изслушат.

За пореден път Бойко Борисов изрази разочарованието си от лидера на ДСБ Иван Костов заради решението на "Синята коалиция" да подкрепи вота на недоверие. По думите му заради поведението на Костов спрямо НДСВ, сега царистите са извън властта. Костов направи така, че да изтика НДСВ, да нямат друг партньор и да отидат при БСП и ДПС, искаше да направи така и с нас, неговата тактика е ясна, допълни  премиерът.  И изрази съжаление към лидерът на СДС Мартин Димитров, който искал да предложи разумни решения към правителството, но "в хватката на Костов" нямал шанс.

Борисов благодари на "Атака" за подкрепата, без които наистина ГЕРБ щели да изпаднат в изолация. Изрази признателност и към независимите народни представители, гласували срещу вота на недоверие.

И ние грешим, Цветанов може да каже колко пъти дори нощем съм му се обаждал да го хокам, но е ясно, че знакови, порочни практики, бяха прекратени, каза министър-председателят. Той попита за какъв провал на членството в Шенген говори опозицията, след като България изпълнила всички технически критерии, а това се признава и от европейските ни партньори. Защо искате сега ние сами да се предопределим гласуването в Съвета, попита той опозицията.

В отговор на спора си с бившия финансов министър Пламен Орешарски от БСП, дали е добре или не да се вдига кредитния рейтинг на България, премиерът заяви, че поне за мъжката част от залата ще се обедини около това, че е по-добре да ти вдигат рейтинга, отколкото да ти го свалят.
Източник dnevnik.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар