Чудо! Доган идва в парламента

26.07.2011 16:50



Чудо! Доган идва в парламента
Ахмед Доган. Снимка: Булфото

Лидерът на ДПС, който от две години не е идвал на работа в Народното събрание, днес ще дойде в парламента, потвърдиха неговите съпартийци.
Причината е вотът на недоверие срещу правителството на ГЕРБ за провала в сектор „Сигурност”, на който ДПС е вносител.
Подписът на Ахмед Доган е първият в списъка на депутатите от опозицията, които се подписаха под искането за сваляне на кабинета “Борисов”.
Гласуването на вота на недоверие трябва да се проведе в 19,15. Работата на извънредното заседание на парламента ще бъде подновена в този час.
Заради изчерпване на точките от дневния ред дотогава депутатите разполагат с тричасова почивка.
Очаква се лидерът на ДПС да се появи в парламента минути преди началото на гласуването.
Това е първият от трите вота на недоверие срещу управляващите, който Ахмед Доган е решил да уважи с присъствието си.
Последният път, когато лидерът на ДПС е идвал в парламента, беше по време на управлението на Тройната коалиция.





С идването на лидера на ДПС Ахмед Доган в парламента БСП и Синята коалиция са се споразумели движението да даде своята подкрепа за една от двете партии за президентските избори. Това обяви премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна. Той благодари на независимите депутати, които са подкрепили правителството, и на „Атака” за това, че гласуваха срещу вота.
От парламентарната трибуна Бойко Борисов каза още: „Вижте каква дума използвате – “провал за Шенген”. Какъв провал?! Пак питам – изпълнихме ли всички критерии? Изпълнихме. Вие ги започнахме, ние ги довършихме. Всички сме ги изпълнили. И такова нахално поведение да искаш да се подпишеш пръв за вот на недоверие, за две години да се явиш за пет минути в парламента, да те снимат и да станеш да си отидеш демонстративно. Къде го има това? Конституция ли е, държава ли е? Това го няма никъде. Всъщност той какво дойде да каже? Аз благодаря на г-н Доган, че прекъсна всички спекулации. Дойде да каже, че може да даде някак си гласове по време на президентските избори или на червените или на сините. Но това, което категорично искаше да каже, е, че е срещу Борисов и ГЕРБ, той се е подписал и с тях няма да даде”.
„Завчера с г-н Орешарски спорихме сдали е хубаво да ти вдигат или да ти свалят рейтинга, понеже днес на нашите съседи са свалили рейтинга отново. Според мен във всички случаи ще се обединим, поне мъжката част, че



Няма коментари:

Публикуване на коментар