Ивет Лалова на исторически финал


Най-бързата европейка през сезона Ивет Лалова затвърди отличната си форма и се класира за финала на 100 метра на Световното първенство по лека атлетика в Дегу (Република Корея), който ще се проведе в 15:45 часа българско време днес. Чаровната българка завърши трета в последната полуфинална серия с 11,23 секунди (-1,5 м/сек) и след по-малко от два часа ще се бори за разпределението на медалите.

Победата в нейната серия извоюва водачката в планетарната ранглиста за годината Кармелита Джетър (САЩ) с 11,02 сек, което беше и най-добрият резултат в полуфиналите, втора финишира представителката на Тринидад Кели-Ан Баптист с 11,05 сек.

Останалите финалистки са олимпийската и световна шампионка Шели-Ан Фрейзър (Ямайка), двукратната олимпийска шампионка на 200 м Вероника Кембъл-Браун (Ямайка), Блесинг Окагбаре (Нигерия), Керън Стюърт (Ямайка) и Маршевет Майерс (САЩ).

Лалова е и единствената европейка, която намери място сред най-бързите жени на планетата. Това е първи финал за нея на световно първенство. 27-годишната софиянка става втората българка в историята, която се класира за финал на 100 м на планетарен форум. Преди 24 годиин в Рим Анелия Нунева финишира пета с 11,09 секунди.

Последна актуализация: 29 август 2011 14:16

Няма коментари:

Публикуване на коментар