Криминално проявеният Ицо Байков е задържан при операция на ГДБОП в столицата

Задържаха известния Ицо Байков, за когото се твърди, че контролира част от пазара на наркотици в София. Това съобщиха източници на „24 часа".

„24 часа" публикува и фоторепортаж от едно негово посещение в заведението "Ла Кубанита" в кв. Белите брези. По повод на статията в редакцията се обадиха много читатели, които гневно разказваха как охранителите на Байков запречват улицата им с джиповете си и казват на хората откъде да минават.
От няколко месеца 36-годишният ъндърграунд бос зареждал с дрога столичните квартали Красно село, Овча купел, Борово, Княжево, Лагера, Хиподрума, Витоша, Бояна, Драгалевци, Симеоново, както и част от центъра на София.
Спецоперацията на ГДБОП е проведена по жалба за изнудване, подадена в главната дирекция от представител на строителна фирма. Байков е задържан в близост до дома на бизнесмена заедно с още трима мъже.
Намерени са боеприпаси на някои от адресите, проверени при акцията, каза пред агенция "Фокус" старши комисар Станимир Флоров, директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност" (ГДБОП). По думите на старши комисар Станимир Флоров Байков и охраната му демонстративно са носили оръжието си и „притеснявали хората" и поради това ще бъдат преразгледани разрешителните им за оръжие. „Най-вероятно на всички ще им отпадне необходимостта за носене на оръжие, защото не са спазили определени изисквания, свързани със закона за носене на оръжие, че нямат право да го носят демонстративно, заплашително и т.н.", каза старши комисар Флоров.
Четиримата задържани днес са криминално проявени. „Преди това бяха задържани от нас, но за съжаление, прокуратурата прецени, че намерения у Байков наркотик и незаконното оръжие не можели да се докажат, че са негови, тъй като той официално не живеел там, а бил под наем. Не сме абдикирали от проблема, работим постоянно, но многократно се повтаря това, че за съжаление ние работим по едни и същи лица, което не е добре", каза още старши комисар Флоров.
Работата по случая продължава. Документите и иззетите вещи от адресите и от задържаните ще бъдат предоставени на прокуратурата, която ще прецени каква мярка за неотклонение ще бъде наложена.
25.08.2011

Няма коментари:

Публикуване на коментар