Свидетел по "Килърите" разказа за 3 поръчки за убийства


Три поръчки за убийства са били направени от Янко Попов - Туцо. Това разказа в съдебната зала в Шумен свидетелят по делото „Килърите" Борислав Йорданов.
Мишените са били бившият президент на Локомотив Пловдив Николай Попов - Мартеницата, бизнесменът Юри Галев и Жеко Полицая от Варна. 
Борислав Йорданов дава показания с белезници.
Първата поръчка за убийство била за Николай Попов-Мартеницата, бивш президент на футболен клуб „Локомотив" (Пловдив), за която свидетелят е получил пистолет „Макаров" със заглушител. Въпреки че той не е извършил убийството, разстрелът е станал факт месец по-късно.
Втората поръчка е била за Юри Галев. След като Йорданов е задържан на 2 декември 2009 г., той е разказал на прокурор Чавдар Ангелов, че Галев е поръчан за убийство и е описал как точно ще стане убийството. Прокуратурата обаче не обърнала внимание на сигнала и пет месеца по-късно Галев е убит по същия начин.
Третата поръчка е за Жеко Полицая от Варна. По неговата къща е стреляно с гранатомет, след което свидетелят Йорданов закарал извършителя до Ихтиман.
Защитата протестира срещу показанията на Йорданов, защото те нямат отношение към предмета на доказване по делото „Килърите" и поиска той да бъде заличен от списъка на свидетелите.
Съдът остави искането обаче без уважение, защото това би значело да оценява по същество дадените показания.
В началото на днешното заседание не се явиха упълномощените защитници на подсъдимите Петър Стоянов, Райчо Стойнев и Петър Атмаджов. Затова в защитата им бяха включени резервните адвокати.
За около 10 минути бе разпитан и свидетелят Стефан Стефанов, присъствал на задържането на подсъдимия Райчо Стойнев на хижа „Мусала". Той не успя да разпознае Стойнев в залата, защото е минало много време от събитията, но описа задържания тогава като млад, едър и късо подстриган мъж.


Виж още:

Няма коментари:

Публикуване на коментар