Нашият живот всъщност е изява на характера ни...



Повтарянето на случващите се неудачни събития рискува да ни отегчи, но идва да ни подскаже, че някъде грешим, и следва да намерим правилният път, който ще ни изведе до успеха.

Облакът не знае защо се движи точно в тази посока и точно с тази скорост. Той просто усеща подтик… Небето обаче знае движещите сили и пътищата на всички облаци. Ти също ще ги узнаеш, ако се извисиш толкова на високо, че да можеш да надникнеш отвъд хоризонта. Ричард Бах

Всеки, който е възприемчив за нов поглед върху живота и няколко думи са достатъчни. За други, които имат съмнения и куп доводи да се приведат - неразбирането си остава. Да си припомним, че всички сме на Земята, за да учим! Нека знаем, че всяка трудност е предоставена възможност да овладеем и разберем още нещо за себе си. Сега е момента да променим всичко в своя полза като разтворим сърцето си и приемаме хора и ситуации, такива каквито са. Нека сме свободни да бъдем себе си и да дадем свобода и на другите. Да оставим нещата да се случват и да "плуваме" по океана на живота - плавно и спокойно.

Колкото повече се отлага във времето осмислянето и научаването на уроците от живота, идва момент, в който се овладяват по неприятният начин... Затова желая на всички - живейте будно и осъзнато. Освободете от ограничени мисловни модели, от чувства на негодувание, вина, страх, тъга и от потребността да критикувате, осъждате и контролирате. Пътят е път, но за всеки стъпките са различни, предвид нивото на осъзнаване, на което е в момента... Приемайте себе си и другите такива каквито са – това е стъпка към приемането и път към духовното израстване...

Нашият живот всъщност е изява на характера ни и всички негови недостатъци и блокажи не са случайни, а са свързани с определени състояния и проблеми – най-често неосъзнати или поне нелесни за преодоляване емоции, неудачи, конфликти, любовни разочарования, неосъществени амбиции, житейски и професионални неуспехи, стрес и кризи на личността, страхове и т.н.


Няма коментари:

Публикуване на коментар