Бойко Борисов: Закъснели сме с 22 години, трябва да се прави по нещо всеки ден

3 февруари 2013


Всеки ден трябва да се правят по едно-две неща, защото сме закъснели 22 години. Това каза премиерът Бойко Борисов, който откри официално рехабилитирания път Дуранкулак - Каварна.

Рехабилитираният път е връзката с граничния контролно-пропускателен пункт с Румъния при село Дуранкулак. Дължината на пътната отсечка 46,8 км. Стойността на ремонта е 17,4 млн. лева. Дейностите са по програма „Транзитни пътища" V.

В краткото си приветствено слово премиерът Бойко Борисов припомни, че само преди три години, когато е бил в района, не е можело да се мине, имайки предвид лошото състояние на пътя. По думите на премиера - сега той е като на картичка - хубав и равен. Борисов пожела на хората да си го ползват със здраве и придобивката да носи икономически ползи за туризма и инвестициите. Безаварийно пътуване - към това благопожелание се присъедини и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Сред другите официални лица бяха министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, министърът на здравеопазването Десислава Атанасов, кметът на Каварна Цонко Цонев и на Шабла Райна Бърдарева.

„Аз съм убеден, че когато и магистрала „Хемус" стане готова, следващия мандат, ако има такъв, и този регион, както и Южна България, ще бъде такъв, какъвто заслужава", каза министър-председателят. Той пожела по-голям берекет във всичко, което правят в региона и допълни: „Когато кметовете работят, независимо в какъв цвят са, всичко, което правят заедно с нас, е за хората".

По-рано днес премиерът откри и реновирана гимнастическа зала във Варна. "Възторжен съм като гледам какво правят децата и ако това е нашата нация, мога да ви кажа, че няма да имаме равни", каза той.

Оборудването в съоръжението е стойност 200 хил. лева, отпуснати от Министерството на физическото възпитание и спорта.
Борисов обясни, че България ще е готова за домакинството на Европейското първенство по спортна гимнастика за мъже и жени през май 2014 г.
По всяка вероятност шампионатът ще се проведе в столичната зала "Арена Армеец", като дотогава трябва да бъде завършена и залата в Пловдив. Състезанието ще бъде първото от подобен ранг, организирано в България, след първенството във Варна през 1983 г.
На този етап все още не е ясно колко ще струва организацията на европейското първенство. През тази година шампионатът ще се състои в Москва между 17 и 21 април.

Няма коментари:

Публикуване на коментар